Kafe hottie | How To Make Café bombón

cafebambonCafe bombón është përhapur ngadalë në pjesën e mbetur të shtetit, dhe u bë popullor në Valencia, Spanjë. Ajo mund të ketë qenë e rikrijuar dhe ndryshuar për të kënaqur buds shije evropiane si në shumë pjesë të Azisë të tilla si Malajzia, Tajlandë dhe Singapor njëjta recetë për java që është quajtur “Kafe Qumësht Heat” (Malaysia) ose “Gafeh Rorn” [krevat: java nxehtë] (Thailand) ka ekzistuar tashmë për dekada të tëra dhe është popullor në “Mamak” kabinat dhe “kopitiams” në Malajzi. Një bonbone kafe, ende përdor ndërsa variant aziatik përdor sheqer qumështi i kondensuar në të njëjtën raport dhe kafe terren, ekspres shërbeu me qumësht ëmbël kondensuar në një 1:1 raport.

Për efekt vizual, ekziston një xhami përdorur, si dhe qumështi i kondensuar është shtuar në të zhytet nën java dhe për të krijuar dy grupe të ndryshme të ngjyrë të kundërta – pse këto shtresa janë trazuar së bashku përpara se të hahet. Disa institucione vetëm të shërbejë një kafe ekspres përdorur një qese të qumështit të kondensuar për klientët për të krijuar veten e tyre.